Blitta Gevelsystemen:
Een Innovatieve Reis Sinds 1874

Bij Blitta Gevelsystemen gaat innovatie hand in hand met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1874. Opgericht door Jan Franssen, een dorpssmid in Blitterswijck, begon onze reis met stalen stalramen en evolueerde later naar stalen puien in de jaren twintig.

In de jaren vijftig vestigden we ons in Venray, waar we ons pad verlegden naar aluminium als bouwmateriaal voor gevels, en al snel werden we bekend bij architecten in heel Nederland. Gedurende de jaren zestig groeiden we uit tot de innovatieve marktleider in complex samengestelde en integraal ontwikkelde gevelconstructies.

Erfenis en Toekomstvisie

Vandaag de dag kijken we met trots terug op onze geschiedenis, maar we kijken ook vooruit. Als co-designer en co-maker nemen we verantwoordelijkheid voor de gehele gevel. Onze engineers en specialisten blijven niet alleen trouw aan onze erfgoedprincipes, maar omarmen ook nieuwe technologieën om duurzame bijdragen te leveren aan leefklimaten.

Blitta Gevelsystemen is meer dan een bedrijf; het is een evoluerend verhaal van vakmanschap, innovatie en de drive om de bouwwereld te blijven inspireren. Stap in ons verhaal, waar het verleden de fundering vormt voor een veelbelovende toekomst.