Duurzaamheid

Duurzame Evolutie in Geveltechnologie

Duurzaamheid is voor Blitta geen modewoord, maar een praktische werkelijkheid. We anticiperen op toekomstige ontwikkelingen met een modulaire technische invalshoek, waardoor aanpassingen aan gevels snel en efficiënt kunnen plaatsvinden. Inzetten op een technische inslag met daarbij hergebruik van aluminium is voor ons een logische stap in het bevorderen van een circulaire economie. Zo anticiperen we bijvoorbeeld op toekomstige functieveranderingen door in het ontwerp rekening te houden met een mogelijke wijziging, waardoor in de toekomst niet de complete gevel vervangen hoeft te worden maar delen eenvoudig toegevoegd kunnen worden om te voldoen aan de eisen.

Onze visie op duurzaamheid strekt verder. Slim en vooruitziend ontwerpen staat centraal, waarbij kostenefficiëntie en een blik op de toekomst hand in hand gaan. In onze projecten kijken we naar materiaaloptimalisaties zodat we materialen efficiënt en slim inzetten (geen overschot). We kopen materialen geoptimaliseerd in zodat er weinig restafval is.

Bij Blitta integreren we technologische vernieuwing met bewuste keuzes in materialen, om geveloplossingen te leveren die duurzaam, economisch rendabel en toekomstbestendig zijn. Onze toewijding ligt bij het realiseren van gevelsystemen die vandaag waarde toevoegen en ook morgen hun waarde blijven behouden.

BREEAM en LEED

Duurzaamheidscertificeringen: BREEAM en LEED

BREEAM: Als keurmerk voor duurzaamheid beheerst Blitta de eisen voor verschillende certificeringen. Onze gevels dragen bij aan BREEAM-certificaten door innovaties in energie, geluidshinder, spuiventilatie en meer.

LEED: Leadership in Energy & Environmental Design is het internationale keurmerk op basis van BREEAM. Blitta’s engineers weten hoe gevels bijdragen aan LEED-certificaten op gebieden als energie, geluidshinder, spuiventilatie, en innovatie.

Aluminium is één van de meest duurzame bouwmaterialen, ideaal dus als gevelbekleding voor woningingen. Aluminium kan jaren mee met minimale inspanningen voor het onderhoud ervan. Verschillende weersomstandigheden hebben geen invloed op de kwaliteit van aluminium

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

MVO

Bij Blitta is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen meer dan een streven; het is een belofte. We verbeteren niet alleen continu de duurzaamheid van onze gevelconstructies, maar koesteren ook onze medewerkers en ondersteunen lokale gemeenschappen.

Als werkgever is Blitta toegewijd aan het welzijn van haar team. Ons ‘Blitta Fit & Safe’-programma focust op veiligheid, gezondheid/vitaliteit, en duurzame inzetbaarheid. Toolboxmeetings, werkfruit, en regionale leveranciers dragen bij aan een veilige, gezonde, en duurzame werkomgeving.

in de praktijk

Kies Techniek Blitta ondersteunt initiatieven zoals Kies Techniek Venray, waar we samen met andere technische bedrijven kinderen aanmoedigen een technische opleiding te volgen. Op bedrijvendagen laten we groep 8 zien hoe boeiend en leuk werken in de techniek kan zijn.

Roefeldag Blitta opent zijn deuren voor kinderen tijdens de Roefeldag, waarbij we jonge geesten laten kennismaken met diverse werkvelden. Hierbij streven we ernaar om op vroege leeftijd enthousiasme voor techniek te stimuleren.

Roefeldag

Roefeldag in Venray, georganiseerd door Kiwanisclub de Rooyse Ladies in samenwerking met Stichting Primair Onderwijs Venray, biedt jaarlijks aan ongeveer 370 kinderen uit groep acht van 13 basisscholen een inspirerende ontdekkingsreis langs meer dan 100 bedrijven in de regio Venray. Een dag vol kennismaking met diverse beroepen en bedrijven, mogelijk gemaakt door de toegewijde inzet van medewerkers, begeleiders, en de Rooyse Ladies.